Zestrea Murfatlar – Merlot

Zestrea Murfatlar este un brand al casei de vinuri Murfatlar (1943) din Dobrogea (sud-estul Romaniei), care detine o podgorie de 3.000 ha de vita de vie, impartita in mai multe parcele viticole, localizate intre Dunare si Marea Neagra, in centrul podisului Dobrogei, cuprinzand localitatile Murfatlar, Valul lui Traian, Poarta Alba si Siminoc.

Merlotul de fata este fabricat din struguri culesi la maturitate deplina, proveniti de la podgoria Murfatlar. Este fermentat si invechit in butoaie de lemn, pentru a-i pastreaza taria (12,5%) si aroma.

Vinul este de culoare roşu-aprins, cu inflexiuni purpurii si buchet floral caracteristic, armonic constituit. Are un parfum vivace, vioi, cu o buna evolutie in invechire, in special asociat cu vasul de stejar in care este pastrat. La temperatura optima de servire (16-17°), gustul ii este definit ca fiind puternic, specific soiului din care face parte (Merlot). Continutul ponderat de tanin il predispune la o evolutie buna in urma maturarii, vinul capatand un gust fructos si parfumat de coacaze.

Demisec fiind, este recomandat in general cu friptura de miel sau vanat, specialitati de gratar si afumatura, sau acompaniat de preparate grase. Mai poate fi servit si spre finalul meselor, cu branzeturi fermentate. Spre deosebire de alte Merloturi, nu vi-l recomand in afara meselor, fiind un vin puternic, viguros.

Un mic secret: pentru a fi pus in valoare, vi-l recomand pentru degustare acompaniat de tartine de paine nearga, graham (dry) sau mix de fainuri integrale si branzeturi tartinabile sarate/acrisoare (de ex. un Burduf sau o pasta Vladeasa), iar ca totul sa fie un vis, adaugati la tartine cate o felie subtire de mar Golden.

Daca intentionati sa il consumati la masa, recomand sa nu va lipseasca de la acele mese cu prajeli, fripturi sau salate grase (cu maioneza).

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s