Zestrea Murfatlar – Chardonnay

Zestrea Murfatlar este un brand al casei de vinuri Murfatlar (1943) din Dobrogea (sud-estul Romaniei), care detine o podgorie de 3.000 ha de vita de vie, impartita in mai multe parcele viticole, localizate intre Dunare si Marea Neagra, in centrul podisului Dobrogei, cuprinzand localitatile Murfatlar, Valul lui Traian, Poarta Alba si Siminoc.

Chardonnay reprezinta soiul de baza in cadrul podgoriilor Murfatlar, iar vinul de fata este fabricat din struguri culesi tarziu, in urma supracoacerii avansate. Este fermentat in vase de inox si invechit in sticle, pastrandu-si astfel aroma si taria (12% vol. alc.).

Vinul este de culoare galbena-aurie, cu inflexiuni lucioase, specifice spicelor de grau coapte, si prezinta un buchet floral clar, cristalin. Are un parfum placut, dulceag si armonios. La temperatura optima de servire (7-11°), gustul ii este definit ca fiind dulce-elegant, cu un pronuntat rever de stafide proaspete, specific soiului din care face parte (Chardonnay). Are o evolutie buna in urma maturarii, iar in urma invechirii vinul capata un gust bogat, consistent, ‘vindecator’ si un parfum pronuntat de stafide si fagure de miere, avand tendinta de indulcire (trecand in clasa vinurilor dulci).

Fiind demidulce, este recomandat a fi consumat in particular doar la mese usoare, simple, precum pastele cu sosuri albe, slab aromatizate (condimentate), si in special la deserturi fine (cu creme nu foarte dulci). De asemeni, vi-l recomand si in afara meselor, fiind un vin placut, perfect pentru socializare.

Un mic secret: pentru a fi pus cu adevarat in valoare, vi-l recomand pentru degustare dupa ce acesta a fost adus la temperatura optima de consum (cel mai la indemana tinut la frigider inainte de a fi consumat). Merge de minune cu o portie de Penne Rigate cu sos alb de ciuperci sau servit la desert cu piscoturi, turta dulce sau fursecuri cu nuca.

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Reclame

2 responses to “Zestrea Murfatlar – Chardonnay

  1. Trebuie sa intreb asta: stafide proaspete? :d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s