Osetra by Terase Danubiane – Muscat-Ottonel

Terase Danubiane este un brand de vinuri al caselor de vinuri Vinarte, companie tanara (1998) cu capital romanesc, dar care are in managementul intern o echipa de specialisti italieni si francezi. Societatea este leader in Romania in domeniul vinurilor, cu o productie care depaseste 2,6 mil de sticle. Vinarte detine 3 mari podgorii: Terase Danubiane (Vanju Mare), Castel Bolovanu (Samburesti) si Villa Zeilor (Dealu Mare-eZoresti). De asemeni, Vinarte a cunoscut un important succes, fiind foarte apreciat si pe piata externa.

Vinul de fata poarta denumirea de Osetra si provine de la viile uneia dintre cele mai bune podgorii din tara – Vanju Mare, Olt. Aceasta insumeaza 190 ha de vie, de diferite soiri, aici producandu-se o gama larga de vinuri: Pinot Noire, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat Otonel, Sauvignon Blanc si Riesling Italico.

Obtinut din struguri albi (100% Muscat-Ottonel), de pe o plantatie cu varsta de 15 ani (recolta de fata 2001), vinul are o culoare stralucitoare galben-pai, cu reflexe verzui si buchet stralucitor si persistent. Prezinta nas tipic soiului, foarte intens, fin, fragrant. La temperatura optima de servire (9-11°C), aroma acestuia aduce a florii uscate, pere coapte si fructe exotice. Este un demi-sec armonios, corpolent, proaspat, savuros, echilibrat, persistent, fin si pregatit. Are o evolutie buna in urma maturarii, iar in urma invechirii vinul capata un gust bogat si un parfum expresiv, avand tendinta de indulcire (trecand in clasa vinurilor demi-dulci). Este fermentat in vase de inox si invechit in sticle, pastrandu-si astfel aroma si taria (12,5% vol. alc.).

Este recomandat de producator ca vin de aperitiv si de desert. Fiind un Muscat-Ottonel demisec (destul de rar), personal vi-l recomandat cu preparate din bucataria mediteraneana, sau combinatii simple de legume gatite, paste cu sosuri simple sau baze de orez slab condimentat. De asemeni vi-l recomand simplu, ca desert (fiind un vin foarte gustos), sau insotit de deserturi slab indulcite.

Un mic secret: pentru a fi pus cu adevarat in valoare, vi-l recomand pentru degustare dupa ce acesta a fost adus la temperatura optima de consum (cel mai la indemana tinut la frigider inainte de a fi consumat). Pentru a nu-i denatura gustul va recomand sa beti alaturi de mancaruri slab condimentate si deserturi slab indulcite.

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s