La Cacciatora – Nero D’Avola

La Cacciatora este un brand de vinuri al Casei de vinuri Caldirola (1897), recunoscuta atat pe plan local – in Sicilia, fiind unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de vinuri -, cat si pe plan international – inregistrand imense exporturi pentru diverse marci.

Vinul despre care va vorbesc aici provine de la viile pe care Caldirola le detine in zona Agrigento, in sud-vestul Siciliei (unde locuiesc si parintii mei).

Vinul are o culoare roşie-intensa, cu inflexiuni grena in functie de vechime. Are un parfum intens si elegant de vin demisec, cu tente de fructe de pădure uscate. La tempetarura optima de servire (18°), gustul ii este definit ca fiind plin, armonios si corpolent.

Soiul de fata este recomandat in general cu friptura de carne rosie (de vita), servita cu garnituri simple (de ex. legume gratinate). Insa, personal vi-l recomand servit cu tipuri de branza uscata si mere Golden, iar daca aveti posibilitatea financaira sau doriti intr-adevar o experienta placuta serviti-l cu Gorgonzzola sau tipuri asemanatoare de branza cu mucegai verde/albastru. Asta cu atat mai mult cu cat vinul este destul de tare – alc. 13%.

Un mic secret: pentru a avea parte de o experienta unica va recomand sa il serviti dupa consumarea in prealabil a unor crostate cu cascaval sau parmezan facute la toaster.

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s