Isola d’Oro – Nerello Mascalese

Isola d’Oro este un brand al cantinelor Corbera (1971) din Sicilia, situate pe teritoriul a doua localitati din zona Agrigento, si anume Santa Margherita di Belice (unde locuiesc parintii mei) si  Montevago. Cantinele Corbera detin numeroase parcele viticole, localizate in cea mai mare parte in centrul si estul insulei.

Nerello Mascalese, cel despre care va vorbesc aici provine de la viile pe care cantinele Corbera le detine in partea de centru-est a Siciliei, mai exact la poalele masivului vulcanic Etna. Cu toate acestea, soiurile din care este obtinut seamana foarte mult cu cele din vestul insulei. Vinul de fata poate fi achizitionat si on line, bineinteles ca preturile difera de la vanzator la vanzator. Nerello Mascalese este fermentat si invechit in rezervoare de otel inoxidabil, de aici si taria acestui vin – alc. 12,5%.

Vinul are o culoare rosie inchisa-medie, cu buchet consistent de culoare violet. Are un parfum inviorator de maniera sa iti coloreze simturile, cu tenta usor lemnoasa. La temperatura optima de servire (16-18°), gustul ii este definit ca fiind puternic, dar in acelasi timp armonios, un excelent mix de mure, prune si o usoara aluzie de smochine.

Soiul de fata este recomandat in general cu friptura de carne rosie, servita cu garnituri simple, menite sa-i armonizeze gustul puternic. Personal vi-l recomand servit si la retete usoare de peste in sos sau peste asortat cu soteuri de legume. Fiind un vin sec, si fara a-i neglija taria, recomand ca acesta sa fie servit doar in timpul sau dupa masa.

Un mic secret: dupa o portie de Pennete cu sos Bolognese cu ciuperci, am servit vinul cu biscuiti cu straciatela (care pot fi usor inclocuiti cu biscuiti cu stafide sau caramelizati). De asemeni, daca il veti consuma in cuplu ca desert, va recomand sa va dati partenerul pe spate prin adaugarea in pahare a unei jumatati de piersica/nectarina. Restul e poveste!

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s