Sweet Balls (desert indian)

Ingrediente (aprox. 50 buc.)

600 gr lapte praf, 300 gr zahar, 200 ml lapte, 150 gr stafide, 150 gr nuca de cocos (rasa), 100 gr arahide sarate (uscate si maruntite), 100 gr seminte de floarea soarelui (miezuri prajite, uscate si sarate), 2 linguri mari de tarata de grau, un varf de cutit de ghimbir (pudra)

Se pune laptele la incalzit la foc mediu, iar cand acesta este destul de cald se da deoparte si se adauga tarata, doua linguri de nuca de cocos si stafidele. Se lasa la inmuiat totul 5 minute.

Intre timp, se pun intr-un bol incapator laptele praf, zaharul, semintele de floarea soarelui, arahidele si ghimbirul pudra. Se omogenizeaza totul bine.

Se adauga laptele cu tarata, nuca de cocos si stafidele in bol si se amesteca totul bine cu o spatula pana se obtine o compozitie tare, gumata. Restul de nuca de cocos se pune intr-un bol mai mic.

Din compozitia obtinuta se modeleaza bile micute care se dau prin nuca de cocos. Se servesc dupa ce au fost lasate pe un platou jumatate de ora pentru armonizare.

Nota bene: Nu infierbantati laptele prea tare, si nu lasati foarte mult tarata in el. Daca nu doriti sa obtineti un desert foarte dulce, puteti chiar injumatati cantitatea de zahar, fara a fi necesar sa schimbati proportia celorlalte ingrediente. Recomand arahidele si semintele de floarea soarelui prajite si uscate (neuleioase) pentru ca se omogenizeaza mai bine in compozitie. Reteta originala e cu o jumatate de lingurita de ghimbir pudra. Daca doriti un gust original atunci folositi cantitatea standard.

Mici secrete: Pentru ca este un produs foarte caloric, foarte dulce, dar si foarte consistent, se recomanda consumarea a 2-3 bucati dupa masa. Consumat ca desert merge cu racoritoare din fructe naturale sau cu ceaiuri calde neindulcite. Pentru a obtine mici senzatii, puteti adauga in compozitie si mici bucatele de ciocolata neagra, susan sau alte seminte moi. Eu le-am incercat cu un ceai verde de Jasmine si a fost mirific!

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

2 responses to “Sweet Balls (desert indian)

  1. multumesc pentru aprecieri. Cred ca o sa incep si chestii mai romanesti, doar da retetele romanesti sunt arareori vegetariene. Mai mult, nu prea vreau sa postez retete care ar putea fi chiar banale. pentru ca mamaliguta cu branza e ca si cum ai face cartofi prajiti, cam stie toata lumea. Tin sa ofer mai mult idei pentru vegetarieni si ceilalti deopotriva. Dar am sa incerc… inca nu am avut ocazia, dar curand {cand vor aparea si legumele proaspete} am sa revin cu ciorbele (poate chiar o ciorba de fasole cu urzici), tocanitele cu legume si altele. Deci stai in zona. Se pregateste un an plin de retete. Sper sa ajung pana la 60 de retete pana la sfarsitul anului.

  2. Apreciez pasiunea ta pentru retetele inedite, exotice si frumos colorate pe care ni le-ai prezentat pana acum, dar nu pot sa nu ma intreb cand ne vei bucura si cu bucate romanesti, o mamaliguta cu branza si smantana, o ciorba de legume cu bors ca la mama acasa, niste sarmalute de post cu stafide si pasat, varza a la cluj (cu soia, de ce nu), si chiar si niste poale-n brau, ca la mama ta acasa🙂 Eu tot astept🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s