Penne Rigate con piselli, patate e Grana Padano

Ingrediente (4 portii)

500 gr. Penne Rigate, 200 gr. mazare (congelata), 2 cartofi (potriviti), 100 ml lapte, 150 gr Grana Padano, 4 linguri ulei de masline, mirodenii: sare, piper, origano, patrunjel uscat, busuioc

Pentru inceput se pune mazarea la dezghetat in putina apa calda (1), se pun la fiert intr-o oala incapatoare cele 500 gr. de Penne Rigate în 2-3 l. de apă si se curata cartofii de coaja.

Cartofii se taie cuburi mici (2) si se pun la prajit in cele 4 linguri de ulei (3).  Intre timp se da pe razatoare branza (4).

Cand cartofii sunt rumeniti se adauga in tigaie mazarea si piperul (6). Se amesteca bine si se mai lasa la calit impreuna 2-3 minute (7). Se adauga apoi laptele, busuiocul, putin origano si un varf de cutit de sare (8). Se omogenizeaza totul si se lasa pana laptele scade (9).

Se strecoara pastele si se adauga in tigaie alaturi de patrunjel (10). Se lasa la calit 2 minute amestecandu-se continuu, dupa care se adauga branza data pe razatoare (11). Se mai lasa 1 minut dupa care se pune in farfurii (12). Se serveste cat e cald!

(mai multe fotografii aici)

Nota bene: Puteti inlocui Pennele Rigate si cu Fusilli. Folositi pentru prepararea sosului o tigaie incapatoare. Se poate folosi in loc de mazarea congelata si mazare proaspata (oparita in prealabil). Nu lasati cartofii sa se caleasca prea tare. Puteti folosi in loc de lapte o smantana crema, sau o lingura de smantana nefermentata. Nu sarati sosul prea tare; branza este sufiecient de sarata. Nu clatiti pastele fierte cu apa rece, lasati-le sa se scurga si atat. Daca aveti posibilitatea, folositi in schimbul busuiocului uscat putin busuioc verde maruntit, pe care sa il adaugati doar pe deasupra inainte de servire. La fel si in cazul patrunjelului.

Mici secrete: pentru a savuta la maximum aceste paste puteti adauga in farfurie un strop de zeama de lamaie. Le puteti servi cu un vin negru demidulce (indicat Burgund sau Pinor Noir). In cazul in care aveti si desert la masa, puteti servi la paste doar un vin demisec (indicat Ponit Gris sau Merlot).

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s