Omleta cu cartofi si verdeturi

Ingrediente (2-3 portii):

5 oua, 4 cartofi potriviti, patrunjel verde, 4 linguri de ulei, mirodenii: mix de piper, sare, marar uscat

Se curata cartofii de coaja, iar ouale se bat ca pentru omleta (2). Cartofii se taie marunt (3) si se pun la prajit in cele 4 linguri de ulei (4). Cand sunt aproape rumeniti, peste cartofi se adauga sarea si piperul (6), si se amesteca bine. Se mai lasa la foc 2 minute.

Intre timp, se marunteste patrunjelul si se adauga peste oul batut alaturi de mararul uscat (7). Se bate totul bine pana se omogenizeaza (8). Se toarna apoi in tigaie (9) si se amesteca cu cartofii pentru a se uniformiza (10). Se verifica daca aceasta este rumenita si se intoarce pentru a se rumeni si pe cealalta parte (11). Pentru a va fi mai usor la intoarcere puteti portiona omleta in functie de marimea tigaii (12).

Se serveste calda, alaturi de branzeturi si salate crude (rosii, castraveti), sau chiar muraturi (15).

(mai multe fotografii gasiti aici)

Nota bene: In reteta de fata am folosit doar patrunjel verde datorita sezonului rece, insa puteti folosi deasemeni si marar verde, sau chiar frunze de busuioc proaspat. Pentru prajit va recomand uleiul de masline. Nu folositi pentru prajire foarte mult ulei, pentru ca acesta va fi absorbit ca un burete de ompleta, devenind prea grasa. Fiind o reteta usoara si accesibila, aceasta se prepara intr-un timp foarte scurt. Alaturi de cartofi, sau chiar in locul acestora, reteta mai poate fi preparata si cu conopida, ciuperci sau chiar brocoli.

Mici secrete: Pentru a obtine maximum de gust, este important sa condimentati cartofii cu 2 minute inainte de a adauga oul batut. Fiind o mancare usoara, merge de minune la micul dejun, alaturi de tartine cu branza si legume proaspete. Pentru asta ar fi indicat sa puneti de cu seara cartofii maruntiti intr-un bol cu apa la frigider.

Pofta mare si astept aprecierile voastre!

6 responses to “Omleta cu cartofi si verdeturi

  1. te astept cu drag la Cluj atunci! Vom incerca impreuna!

  2. Deci.. am incercat.. Vbsc serios!! Chiar am incercat… dar tot explodata a iesit😛

  3. Ma bucur ca ti-a iesit bine. In fond ai vazut si tu ca nu e complicata deloc. O zi senina!

  4. reteta testata! yummy🙂
    data viitoare o sa adaug si niste cascaval😉

  5. esti binevenita! Sunt convins ca la Galati nu se papa asa bine ca la noi!

  6. Mmmmm… de abia astept sa vin la Cluj sa prind cate ceva de la maestru si bineinteles sa mananc papa buuun:P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s