Povestea mea pentru tine, Ana

Erau doar câteva zile de primăvară. Pline de energie şi zâmbete. Mulţi tineri aveau să se întâlnească undeva departe de orice freamăt urban. Aveau bucuria de a se rupe de cotidianul individual şi de a împărtăşi cu multă voinţă tot ceea ce însemna fiinţa lor. Cu bucurii, cu nevoi, cu vise şi optimism.

Perechi de ochi se intersectau în primele zile şi îşi schimbau zâmbete firave. Strângeri de mână şi rostiri de nume aveau să lege prietenii sincere care să pună în sufletul fiecăruia câte puţin din ceilalţi. Frumuseţea împrejurimilor completa armonia de energii tinere.

El era un tânăr energic şi altruist. Se integrase încă din prima zi într-un grup cu care a şi împărtăşit prima plimbare. Pe Ea avea să o cunoască seara, după cină. Îl captase încă de la început cu ceva într-adevăr deosebit: o pereche de ochi calzi care ascundeau misterios un suflet frumos. Privirea ei trăda dorinţa de simplitate şi de bine. Zâmbetul ei era cu siguranţă primul motiv de linişte pentru el.

Aveau să urmeze zile şi seri frumoase în care el se mulţumea să îi întâlnească privirea sau zâmbetul prin mulţime. Se mulţumea să o ştie undeva în preajmă. Împărtăşeau acelaşi semn zodiacal şi ceva nescris îi unea în esenţa firii.

Se intersectaseră de câteva ori să îşi povestească. Avea să o cunoască din ce în ce mai bine. Aflase o mulţime de lucruri interesante despre ea şi cu fiecare amănunt o îndrăgea şi mai mult. Gesturile ei sincere semănau în sufletul lui dorinţa eternităţii. Ar fi vrut să transforme îmbrăţişarea primită într-o clipă eternă în care să nu o mai piardă din preajmă.

Ar fi luat-o după aceste zile frumoase cu el. Oricum ar fi, avea o singură convingere: întoarcerea spre casă nu îl va împiedica cu nimic să îi păstreze un loc în sufletul său, chiar dacă acest lucru ar fi doar idealist pentru moment. În fond ştia că iubirea sinceră nu ţine de distanţă, timp sau oricare alt obstacol. Îşi punea speranţele în viitor şi zâmbea mulţumit.

Ea se numea Ana („ce nume simplu”) şi avea ochi frumoşi. El era doar un tânăr energic şi altruist.

Reclame

10 responses to “Povestea mea pentru tine, Ana

 1. Multumesc mult, geamanule. Sper sa ne vedem in Retezat anul acesta ca sa mai povestim!

 2. Ce tare, tot o geamana :). Va doresc tot binele din lume…tot ce pot sa zic este ca nu va veti plictisi niciodata impreuna 🙂

  Te pup Berrrriiii!

  Astept mai multe detalii despre excursia din Retezat 😛

 3. Frumoasa Ana ta! sa va iubiti mult 😀 (sunt curioasa ce a zis ea despre postarea asta)

 4. Nu e vorba de impresionat. E mai degraba vorba despre ce am simtit eu si am vrut sa ii transmit! Cat despre Noroc, eu nu cred in el, dar cred sincer in ceea ce simt pentru cineva. Inima mea nu mi-a cerut niciodata mai mult decat sa o urmez si sa fiu sincer in primul rand cu mine insumi! Sper sincer sa fie bine!

 5. O p oveste emotionanta, foarte frumoasa si o fata foarte frumoasa.

 6. sper ca si pe EA a impresionat-o povestea ta la fel de mult cum ne-a impresionat pe noi… ce sa zic? SA FIE CU NOROC!

 7. Emotionanta povestea…si foarte frumoasa fata… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s